Stomen

Chemisch reinigen (ook wel dry cleaning genoemd) is een term die te maken heeft met het oplosmiddel dat tijdens dit reinigingsproces wordt gebruikt. Je kunt in het waslabel van je kleding zien aan het teken P met een cirkel er omheen of jouw kleding chemisch gereinigd dient te worden.

Dry Cleaning door Stomerij Ede

In onze stomerij gebruiken we GreenEarth en KWL en hechten we veel waarde aan duurzaamheid. Door deze middelen lost het vuil op tijdens de behandeling in onze afgesloten machines. In deze zelfde machines wordt het ook weer gedroogd. Het voordeel van dry cleaning is dat het minder slijtage en krimp heeft, vuil en vet beter worden verwijderd. Uiteindelijk zorgt dit weer voor een langere levensduur van het textiel.

Stomen is geen reinigingsmethode

Al zou je het in eerste instantie misschien wel denken, stomen is geen reinigingsmethode, maar een techniek om jouw kleding na het chemisch reinigen weer mooi af te werken. Bijvoorbeeld bij het persen en strijken van de kleding wordt stoom gebruikt. Verwarring over deze begrippen zijn lang geleden ontstaan, maar wij reinigen jouw kleding dus niet door middel van stomen maar door chemisch reinigen.

Green Cleaning

Wat betekent het chemisch reinigen nou voor het milieu zul je denken? Wij werken met gesloten systemen in onze reinigingsmachines zodat er niets terecht komt in het milieu. Verder werken wij ook veel met wet cleaning binnen stomerij/wasserij Ede. Bij een aantal reiniging procedures ontkom je er niet aan om met water te reinigen. Wij zijn erg blij te kunnen werken met veel producten welke voorzien zijn van een Ecolabel, geheel biologisch afbreekbaar.

Wat wil je laten reinigen ?

Geen tijd om langs te komen? Maak gebruik van onze haal- en brengservice !

Prijzen / bestellen