Tips

Vlekken

Textiel met verse vlekken zo snel mogelijk onbehandeld bij ons afgeven, zodat wij de vlekken goed kunnen voor detacheren met de juiste behandeling. Wanneer wij weten wat voor soort vlek het is wordt de kans op volledige verwijdering het grootst.

Veel vlekken vormen voor ons geen enkel probleem. Belangrijk is echter dat de vlek zo vers mogelijk is en beslist onbehandeld. Wanneer je probeert zelf een vlek te verwijderen dan loopt je het risico het textiel onherstelbaar te beschadigen. Zelfs door licht wrijven kunnen al lichte of ruwe plekken ontstaan die niet meer weg te krijgen zijn. Bovendien dringen veel vlekken door een voorbehandeling pas goed in het weefsel door en zijn dan niet meer te verwijderen zonder dat ze resten achterlaten. Maar zelfs voor ons als ervaren reinigers zijn er grenzen, helaas kunnen wij niet toveren. Een aantal materialen zijn zo gevoelig dat het onmogelijk is vlekken volledig te verwijderen. Bij slechts enkele verontreinigingen is schadevrije verwijdering echt niet mogelijk.

Leder textiel

Leer verliest bij reiniging vaak wat kleur. Daardoor kan het reinigen van een lichte textielsoort met donkere leder applicaties problemen opleveren. Het leer wordt door de reiniging meestal wat lichter. Ook kan lederverf de lichte stof doen verkleuren.

Knopen

Controleer altijd voor het afgeven van kleding of de knopen voldoende vastzitten. Mocht desondanks na het reinigen onverhoopt een knoop ontbreken informeer dan even of die eventueel bij de reiniging is losgeraakt. Vooral exclusieve knopen kunt u het beste óf goed vastzetten óf voor de reiniging juist verwijderen.

​Bij normale reiniging vormen knopen geen enkel probleem. Voor bescherming van gevoelige knopen nemen wij speciale maatregelen. Geeft het wasvoorschrift aan dat een kledingstuk bestand is tegen reiniging dan dient dat ook te gelden voor de knopen. Voor de beschadiging van knopen kan in dat geval geen aansprakelijkheid door ons worden aanvaard. Knopen die niet tegen reiniging bestand zijn komen nog maar zelden voor.

Gordijnen

Slijtageplekken worden vaak vooral na reiniging zichtbaar, omdat dan los vezelmateriaal uitgespoeld wordt.

  • laat al je gordijnen gelijktijdig reinigen voor het mooiste resultaat
  • lever je gordijnen in zonder haakjes
  • geef aan of er nog reparaties nodig zijn

Door de inwerking van zonlicht kunnen gordijnen schade oplopen, die meestal bij de reiniging pas goed aan het licht komt. Uiteraard doen wij ons uiterste best om het risico van schade tijdig te onderkennen, maar wij kunnen daarvoor helaas geen aansprakelijkheid aanvaarden.

Overhemden

Gele oksel- en kraag vlekken direct na het dragen van je overhemd wassen

Naast de verkleuring van de onderarm weefsels van je overhemden, zal je ook merken dat je kleding verzwakt en soms zelfs kleine beschadigingen heeft. Dit gebeurt wanneer anti-transparant voor een lange periode in het materiaal is blijven zitten. Om dit te voorkomen is het belangrijk om jouw overhemd zo snel mogelijk te wassen nadat je het gedragen hebt.

Gele oksels zijn, voornamelijk in het bedrijfsleven, niet alleen ongemakkelijk maar ook erg afleidend. Hoe kan jouw potentiële klant of zelfs je baas naar jouw geweldige presentatie luisteren wanneer je bij elke armbeweging een grote gele vlek laat zien?  Stomerij/wasserij Ede lost dit graag voor je op !